Economia Social

El Portal Terra i Treball és un banc de terres i borsa de treball enfocat a l’Economia Social. Les empreses i entitats que es registrin per oferir feina s’han d’enmarcar dins les bases de l’Economia Social i ser una de les formes empreserials contemplades.

Es considera Economia Social al conjunt d’actors ecònomics situats entre el sector públic i el sector privat. A través de l’organització democràtica i els valors i accions que responguin a primar les persones i el factor de treball abans que el capital, és l’economia que es dedica a servir l’interès dels seus membres i la col·lectivitat.

Els últims anys han sorgit diferents denominacions dins l’Economia Social com ara: tercer sector, l’economia social i solidaria i les empreses socials. També es denomina economia feminista per la voluntat d’erradicar les desigualtats de poder per raó de gènere al treball.

Hi ha diferents formes empresarials que es recullen per normes i lleis com a Economia Social i són les següents: cooperatives (en totes les seves formes), les mutualitats, les associacions, les fundacions, empreses d’inserció i centres especials de treball

 

Valors i principis

Economia de l’altruisme i la cooperació social

Presa de decisions de forma participativa (heretada del model d’empresa cooperativa)

Capital social com a complement capital financer i capital humà.

Objectiu primari de servir als associats o a la societat en general per sobre del lucre

Autonomia i societat civil